Skal du købe SEO med eller uden binding?

Her får du en helt klar gennemgang af, om det nogensinde giver mening at købe SEO med bindende kontrakt – eller om du altid skal købe uden binding. 

Forfatter: Jacob Petersen. Senest opdateret 16. juni 2024. 

Er der fordele ved at købe SEO med binding?

Der er ikke som sådan nogle fordele ved at købe SEO med binding. Når det er sagt, giver det dog altid god mening at have de langsigtede briller på, når man vil hyre en SEO-konsulent. 

Det tager lang tid at få reelle, profitable resultater med SEO – giv det i hvert fald 6 måneder, før du realistisk begynder at tjene din investering hjem – men derfra vil resultaterne også gro eksponentielt (hvis arbejdet er godt udført).

Men selvom du skal have de langsigtede briller på, giver det ikke mening at binde dig til din SEO-leverandør. Hvis du efter 1 måned kan mærke, at kemien ikke er der – eller arbejdet decideret ikke bliver udført – skal du have mulighed for at opsige samarbejdet med det samme.

Derfor skal du vælge SEO uden binding, hvis du har muligheden for det. 

Hvad er ulemperne ved at købe SEO med binding?

Ulemperne ved at købe SEO med binding er manglende aftalefrihed, hvis samarbejdet ikke går godt. Når du er bundet, er du tvunget til at fortsætte med en leverandør, du ikke ønsker at arbejde sammen med. 

Det kan i sidste ende medføre, at du betaler penge for SEO-arbejde, der skader din hjemmeside mere, end det gavner.

Desværre har jeg set det scenarie for mange gange til, at jeg vil kalde det urealistisk – selvom det naturligvis er absurd, at det overhovedet er muligt.

Konklusion: Køb altid SEO uden binding

Du bør altid, så vidt muligt, købe SEO uden binding.

En bindingsperiode på 1-2 måneder kan dog være acceptabelt – husk nemlig på, at bureauet sandsynligvis ”frontloader” arbejdet i starten, hvor de bruger en masse timer på at onboarde dig som kunde. De timer faktureres ikke nødvendigvis.

Denne gratis arbejdstid budgetterer bureauet nemlig med, at det skal tjene sig hjem i din livstidsværdi som kunde. Og derfor kan det give mening med 1-2 måneders bindingstid – men ikke mere end det.